Poggio Rosato Toscana -ett riktigt sommarvin

Har ni sett en sån snyggelisnygg box?!

Poggio Rosato Toscana är ett Italienskt vin som fångar den där härliga semesterkänslan! En torr och frisk rosé med doft och smak av körsbär och röd citrus. Vinet innehåller druvorna Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon, som är ekologiskt odlade. Detta rosé passar till de flesta typer av sommarmat, som sallader och grillat. Eller varför inte en picknick!

IMG_5812

 

Poggio Rosato Toscana finns i Systembolagets ordinarie sortiment. Boxen kostar 209 kr för 3000 ml.

Doft: Poggio har en ungdomlig, fräsch doft med inslag av röda bär, citrus och örter.

Smak: Smaken är torr och frisk med en fräsch syrlighet. I vinet finns även toner av körsbär, röd citrus, mineral samt färska örter.

Mitt omdöme: En fantastiskt snyggelisnygg box att ställa fram. Vinet är torrt, (vilket jag gillar). Ett gott sommarvin, lätt och friskt. Rosén är något vattnig för min smak, men jag kommer att köpa det i sommar. Ett riktigt sommarvin, kort och gott!

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *