Ost- och paprikafylld köttfärslimpa

Köttfärslimpa var det här 🙂

Minimal förberedelse och som sedan sköter sig självt i ugnen. Servera med kokt potatis, lingon och någon grönsak.

9

Länkkärlek: Kryddburken

Portioner: 4

Ingredienser

800 gram bland- eller nötfärs

1 dl ströbröd

2 msk potatismjöl

½ dl mjölk

2 msk oxfond

2 tsk malen paprika

salt & peppar

Fyllning

½ röd paprika

½ gul paprika

50 gram philadelphiaost

2 dl riven, lagrad ost

2 tsk malen paprika

Gräddsås

2 dl grädde

2½ dl vatten

2 msk kalvfond

1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)

1 msk soya

Salt och peppar

Gör så här

Köttfärslimpa: Rör ihop ingredienserna till köttfärslimpan. Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen. Finhacka paprika och rör ihop med philadephiaost, riven ost och malen paprikakrydda. Det ska bli en ganska fast fyllning, så den går att forma till en avlång rulle att lägga i mitten. Ta cirka 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsfast form. Gör en urgröpning/skåra i mitten och placera fyllningen där. Lägg på resten av färssmeten och släta till ytan. Grädda i ugn cirka 50 min i 175 grader.

Gräddsås: Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk värmen. Låt småkoka i cirka 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

 4

5

Gröp ur en fålla.

6

Lägg i fyllningen i fållan.

7

Täck med resterande köttfärs, som ett lock och nyp ihop/släta till.

 8

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *