Hemmagjord kexchoklad

Hemmagjord kexchoklad är enkel att göra!

Till dessa använde jag ICA:s egna burk med hasselnötscremé. Men det går precis lika bra att använda nutella eller nougat.

Chokladen i mellanlagren smetar jag ut med hjälp av en slickepott. Smeten räcker gott och väl, så snåla inte mellan lagren, (smeten ska ju hålla ihop kexen).

Jag använder ett vattenbad till den smälta chokladen när det är dags att doppa. Chokladen stelnar ju litegrann efter en stund, när man håller på. Då är det bara att ”värma upp” chokladen igen, eller låta skålen med chokladen stå i vattenbadet hela tiden. Hur enkelt som helst.

3

Hemmagjord kexchoklad

Receptet dubblas med fördel, HA!

Antal: 12 kex blir 12 st munsbitar

Det här behöver du

50 g mjölkchoklad, (ex-vis Marabous) att fylla kexen med

1 dl nutella, nougat eller hasselnötscreme

12 kexsmörgåsrån

175-200 g mjölkchoklad, (ex-vis Marabous) att doppa kexen i

1 msk neutral olja, ex-vis matolja

Gör så här

Smält 50 g mjölkchoklad över ett vattenbad (eller i micron) och rör ner 1 dl nutella-, nougat- eller hasselnötscreme i chokladen. Bred ett lager på rån nummer ett. Lägg på rån nummer två och bred ett lager över. Lägg på rån nummer tre och bred ett lager över. Toppa med rån nummer 4, (ingen smet ovanpå det). Gör nu två likadana staplar med resterande kex. Ställ in dem i frysen 10-15 minuter så de stelnar.

Smält 175-200 g mjölkchoklad över ett vattenbad och rör ner oljan och rör runt. Tag ut kexen ur frysen och dela respektive kex som ett kors, en gång på längden och en gång på bredden. Doppa varje bit i den smälta chokladen, (ex-vis med hjälp av en tång). Lägg de färdigdoppade bitarna på en bit smörpapper, eller på ett galler. Ställ in i kylen och låt dem stelna. NJUT!

1

2

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Hemmagjord kexchoklad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *