Kyckling szechuan

Helluuuu!

Lånade ett recept häromdagen, från Bambi, på en mild kyckling szechuan. Servera med ris.

IMG_4771

Jag ökade på receptet och det blev så här:

Det här behöver du

800 g kycklingfilé

5 msk hoisinsås

3 msk Maizena

1,5 dl vatten

1,5 msk kycklingfond

2,5 msk vitvinsvinäger

2,5 msk farinsocker

1 vitlök solo, (eller 4-5 klyftor)

3 morötter

2 grön paprika

salta jordnötter, att toppa med

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i tunna bitar. Lägg dom i en skål tillsammans med 1,5 msk Maizena och 2,5 msk hoisinsås. Rör om.
2. I en annan skål, vispa ihop resterande 2, 5 msk hoisinsås, 1, 5 msk Maizena, vatten, kycklingfond, vinäger och farinsocker.
3. Strimla morötter och paprika tunt.
4. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok. Stek kycklingen 3-4 minuter, pressa sen ner vitlöken och stek ytterligare någon minut innan du tillsätter paprika och morötter. Fortsätt att steka alltihop i några minuter.
5. Tillsätt sedan såsen och låt allt koka ihop i nån minut, inte så mycket mer än så. Strö över jordnötter och servera tillsammans med ris.

Länkkärlek: Bambi

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Kyckling szechuan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *