Enklaste fisken, spättafilé

Här kommer ett superenkelt recept på fisk i ugn. Minimal arbetsinsats. Serveras med ex-vis kokt potatis och/eller broccoli.

Hoppas på ytterligare några inlägg i veckan. Sedan blir det lite tyst här inne på bloggen och anledningen till det beror på att jag och en kompis ska ut och resa, wohooo! Two blonds på vift!

untitled

IMG_4755

Spättafilé

Portioner: 3-4

Ugn: 225 grader i cirka 20 minuter

Det här behöver du

spättafiléer, (köpte styckfrysta på ICA, 6-9 st i påse)

4 dl creme fraiche, (34 %-ig) eller Smetana, (40 %-ig)

1 dl kallt vatten

1 msk kycklingfond

salt

peppar

4 msk hackad färsk dill

200 g körsbärstomater

Gör så här

Vik spättafiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Koka upp creme fraiche, vatten och fond. Salta och peppra och rör i dill, och häll över fisken.

Dela tomaterna och toppa över fisken. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills fisken är klar. Servera med kokt potatis och broccoli.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *