Glasstårta med margäng och nutella

Den här glasstårtan, fylld med maränger och nutella är G U D O M L I G! Den behöver åtminstone 5-6 timmar i frysen, så gör den i god tid. Inuti tårtan gömmer det sig hårda, knapriga nutellabitar, så himla gott!!! En STOR favorit, garanterat. Tårtan har höjd och räcker till många, cirka 10 personer.

IMG_4659

Det här behöver du

3 äggulor

3 äggvitor

2 msk strösocker

5 dl grädde, 40 %-ig

1 påse maränger

1 nutellaburk

mandelspån

Gör så här

Börja med att breda ut cirka 1/3 av nutellan på ett bakplåtspapper, (bred ut med sked eller slickepott) och lägg in i frysen att stelna, i åtminstone 15-20 minuter. Hoppa inte över detta moment!

Tag fram tre vispskålar: Knäck 3 ägg och lägg gulorna i ena bunken, vitorna i den andra. Häll grädde i den tredje bunken. Vispa vitorna tillsammans med 1 msk strösocker till ett hårt skum, ställ åt sidan. Vispa äggulorna tillsammans med 1 msk strösocker någon minut, ställ åt sidan. Vispa grädden så den blir ganska fast, men inte för hård.

Täck hela botten av en springform, (bakform med avtagbar kant) med maränger, (cirka 2/3 av marängpåsen).

Skrapa ur resten av nutellan i en micorfast skål och kör den nån halvminut, så nutellan blir lite lösare.

Rör ner äggulorna i den vispade grädden och vänd/blanda därefter ner de vispade äggvitorna. Rör sedan försiktigt i den lösa nutellan, så allt blandar sig. Rör inte för mycket, det räcker med att blanda några varv.

Häll hälften av nutellasmeten över marängbotten. Tag ut det nedfrysta nutellaarket och bryt loss bitar och toppa med, (spara några till garnering). Tryck ner ytterligare några maränger i smeten, men inte jättemånga. Häll därefter över resterande av smeten, toppa med resterande maränger och de nutellabitar som blivit över. Strössla över mandelspån. Ställ in härligheten i frysen i åtminstone 5-6 timmar. Låt stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter innan servering, (bänd försiktigt bort kakformskanten).

IMG_4622

IMG_4663

Länkkärlek Bakverk&Fikastunder

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Glasstårta med margäng och nutella

  1. Pingback: Nutellans dag - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *