Chèvre chaud, gratinerad getost

Chèvre chaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”! (Ibland serverar jag som en sallad, utan bröd). Jag brukar strö Panko ströbröd över osten, innan gratinering, men det är inget måste.

IMG_4594

Antal: 4 st

Det här behöver du

4 skivor rostbröd, (tag ut rundlar)

4 skivor chèvreost

Flytande honung

Ströbröd, (ex-vis vit Panko, asiatiskt ströbröd)

Blandsallad, ex-vis ruccola och bladspenat

0,5 st rödlök

En näve cocktailtomater

Olivolja

Balsamvinäger

Valnötter

Flingsalt

Svartpeppar, nymalen

Gör så här

Sätt på ugnen på grillelement och full värme.

Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.

Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.

Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.

Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

IMG_4591

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *