Potatistoppar

Potatistoppar går perfekt att förbereda inför kvällen. Potatistopparna spritsas ut på bakplåtspappersklädd plåt, täcks över och förvaras kallt. Sedan är det bara att gratinera dem i ugnen strax innan servering.

IMG_4603

Ugn: 225 grader i cirka en kvart

Portioner: 4-6 st

Det här behöver du

800 g mjölig potatis

4 äggulor

cirka 0,5 dl grädde, (späd lite i taget)

2-3 msk smör

salt

vitpeppar

(ev lite hackade örter eller örtkrydda)

Gör så här

Pressa ner den kokta potatisen i en bunke, med en potatispress. Tillsätt smör och rör om tills smöret smält. Fortsätt med äggulor och kryddor. Späd därefter med grädden till lagom konsistens, (som ska vara ganska fast i konsistensen). Låt svalna lite och fyll därefter en spritspåse och spritsa ut valfritt antal toppar på ett bakplåtspapper. Hit kan man förbereda. Gratinera i mitten av ugnen tills topparna fått fin färg, cirka 12-15 minuter på 225 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *