Pincho serverad med ett glas bellini

När vi var i Spanien för några veckor sedan så ”levde” vi på pinchos. Detta är en superenkel och supergod variant som serveras med ett glas bellini. Ett trevligt sätt att t e x hälsa sina gäster välkomna. Osten är väldigt mild och god och passar utmärkt tillsammans med parmaskinka och melon.

IMG_4633

Bellinin serveras i champagneglas.

Bellini-drink

persikojuice, av god kvalité

kallt vitt mousserande vin, (eller champagne)

Gör så här:

Häll 1/3 persikojuice i ett champagneglas.

Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast!

*

Pincho med parma, ost och melon

Antal: 4 st

50 g Castello Blue, (en liten månformad kartong i ostdisken).

4 skivor parmaskinka

4 st små bitar av honungsmelon

4 st smalt på snedden skurna baugetteskivor

Gör så här

Rosta baugetteskivorna lite lätt i brödrosten. Skär ut 4 lagom stora bitar av osten, (hela osten går inte åt) och rulla in bitarna i varsin parmaskinka. Skär ut fyra melonbitar. Montera ihop pinchosen. Fäst genom att sticka igenom en tandpetare.

Enkelt att förbereda pinchosen: Förvara melonbitarna i kallt vatten. Plasta in ost/skinkrullarna o förvara kallt. Det lätt rostade brödet tål att ligga framme i rumstemp. Montera strax innan gästerna kommer. Yummi!

IMG_4628

IMG_4638

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *