Lakritskladdkaka (lakritspulver)

Idag äter vi gårdagens rester nämligen, i mitt tycke, världens bästa vardagslasagne, LÄNK. Sedan kunde jag inte hålla fingrarna borta från att göra en lakritskladdkaka, MÖÖÖÖÖMS! Det är värt några extra tramp på spinningscykeln, yeah!

IMG_2076

Ugn: 175 grader i cirka 20-25 minuter

Lakritskladdkaka

150 g smält smör

3 msk lakritspulver

3 ägg

3 dl strösocker

1 nypa salt

2 msk ljus sirap

2 dl vetemjöl

4 msk kakao

Gör så här

Ställ ugnen på 175 grader. Sätt gallret på nedersta falsen. Smöra och bröda, med kakao, en springform cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker, antingen för hand el nån minut med elvisp. Blanda ner sirapen i äggsmeten. Blanda mjöl, vetemjöl, kakao och lakritspulver i en bunke och sikta ned detta också. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i cirka 20-25 minuter. Tag ut kladdkakan, (den ska dallra i  mitten) och ställ den åt sidan att svalna, gärna i kylskåp, cirka 20-30 minuter eller mer. Ju längre man väntar, desto bättre. Kan man inte vänta …så rinner mitten ut.

IMG_2063

LASAGNEN!

IMG_3766-1024x764

Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Lakritskladdkaka (lakritspulver)

  1. Pingback: Kladdkaka med jordnötter och marshmallows - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *