Tarteletter med het chili- och champinjonröra

Härligt frasigt fyllda tarteletter, signerade Kryddburken. En perfekt aptitretande förrätt som gör att smaklökarna börjar skrika efter mera! Eller varför inte servera dem på en buffé. Mina tarteletters kartong rymde 10 st, (den oöppnade kartongen vägde 120 g). Jag köpte tartletterna i en mataffär i Danmark, men både ni och jag har sett dem ”hemma”. Storleken på dem är lagom, inte för stora och inte för små. Perfekta till en förrätt med en liten nätt sallad vid sidan om. Till fyra personer, brukar jag halvera fyllningsreceptet. Eller gör allihop och spara några till morgondagen!

Ugn: 225 grader i cirka 10-12 minuter

Fyllning till 10 st

Det här behöver du

300 g färska champinjoner

2 tsk vetemjöl

2 msk smör

1,5 dl grädde

1 msk D ´Elidas chilisås, (rejält heta)

salt och nymalen vitpeppar

1 kruka gräslök, (eller fryst)

2 dl riven smakrik ost

Gör så här

Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i torr stekpanna tills de har vattnat ur sig och krympt något. Pudra över vetemjölet och tillsätt sedan en klick smör, grädde och chilisås. Låt allt få puttra ihop på svag värme någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela ut fyllningen i tartelettformarna. Toppa med finklippt gräslök och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter.

IMG_1517

Ogräddade tarteletter

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Tarteletter med het chili- och champinjonröra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *