Idag äter vi gårdagens rester nämligen, i mitt tycke, världens bästa vardagslasagne, LÄNK. Sedan kunde jag inte hålla fingrarna borta från att göra en lakritskladdkaka, MÖÖÖÖÖMS! Det är värt några extra tramp på spinningscykeln, yeah!
Ugn: 175 grader i cirka 20-25 minuter
Lakritskladdkaka
150 g smält smör
3 msk lakritspulver
3 ägg
3 dl strösocker
1 nypa salt
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader. Sätt gallret på nedersta falsen. Smöra och bröda, med kakao, en springform cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker, antingen för hand el nån minut med elvisp. Blanda ner sirapen i äggsmeten. Blanda mjöl, vetemjöl, kakao och lakritspulver i en bunke och sikta ned detta också. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i cirka 20-25 minuter. Tag ut kladdkakan, (den ska dallra i mitten) och ställ den åt sidan att svalna, gärna i kylskåp, cirka 20-30 minuter eller mer. Ju längre man väntar, desto bättre. Kan man inte vänta …så rinner mitten ut.
Kladdkaka är den bästa desserten tror jag! Enkel att baka och smakar som en dröm.
Pingback: Kladdkaka med jordnötter och marshmallows - Matochbakverkstan
Vi bakade denna i lördags kväll, den blev supergod. Tack för enkelt och smarrigt recept 🙂