Sockerkaka med vallmo

Jag älskar vallmo …att t e x strö på ugnsbakad potatis och brie, (kolla in det här receptet)

Och eftersom jag nu gillar vallmo så mycket (!) så gillar jag ju förstås den här sockerkakan extra mycket!

Ugn: 175 grader i cirka 20-25 minuter

Sockerkaka

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

50 g smält smör

1 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

0,5 dl blå vallmofrön

ströbröd till formen, (ex-vis Panko asiatiskt ströbröd)

Gör så här

Smöra och bröa, eller mjöla en sockerkaksform.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i minst 5 minuter med elvisp.

Blanda smör- och mjölkblandingen med äggsmeten. Sikta i mjölblandningen och tillsätt till sist vallmofröna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, (känn med en sticka). Låt svalna något i formen och stjälp sedan upp kakan på en tallrik.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Sockerkaka med vallmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *