Vit chokladcheesecake

Verkligen en cheesecake som jag gillar. Den går bra att göra dagen innan, bara topping och dekor läggs på inför servering. Ursprungsreceptet kommer från början från Allt om mat. Jag har endast justerat gräddningstiden, men det är ju beroende på ugn förstås.

Ugn: 175 (10 min) + 150 grader (tid, v g se nedan)

Portioner: 8-10 portioner, (definitivt)!

Ingredienser

200 g digestivekex

75 g smör, smält

100 g choklad, vit

400 g philadephiaost

250 g kesella

1 dl strösocker

3 st ägg

Topping

4 dl crème fraiche

1 st vaniljstång

Dekor

Jordgubbar

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Smula kexen och häll på smält smör. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant. Grädda bottnen ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner chokladen och äggen. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter, (OBS -jag hade inne tårtan 50 minuter). Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna. Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera med klyftade jordgubbar.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Vit chokladcheesecake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *