Chevrépaket

Påsken har varit lång och bjudit på det mesta i matväg, bl a den här goda förrätten.

Förrätten går bra att förbereda. Ställ chevrépaketen i en ugnsfast form, plasta in och ställ in i kylen. Tag fram och gratinera när gästerna kommit.

Eller varför inte servera som ensamrätt, en fredagskväll 🙂

Portioner: 4 st

Ugn-GRILLelement: 225 grader

Det här behöver du

4 skivor vit formfranska

4 centimetertjocka chevréskivor

8 skivor lufttorkad skinka

honung, flytande

blandsallad, ex-vis machesallad

blandade nötter, (en näve)

crema di balsamico/hallonsmak

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader/grillfunktion.

Måtta ut en rundel vardera ur formfranskan. Försök ta ut ungefär lika stor rundel som storleken på getosten.

Lägg getosten på respektive rundel och lägg 2 st lufttorkad skinka, (som ett kryss) över varje paket och stoppa in ändarna under brödskivan. Ställ chevrépaketen i en ugnsfast form. Ringla honung över varje paket.

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Förbered hit.

Gratinera chevrépaketen i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.

Tag fram fyra tallrikar och toppa dem sallad. Ringla crema di balsamico/hallon över salladen. Placera paketen på salladen. Ringla över mera crema di balsamico/hallon.

Strössla över nötterna och servera genast!

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Chevrépaket

  1. ALiCE med ICE

    Hej! Det här säger jag bara för att försöka rädda dig och alla andra getostälskande människor (liksom jag), och jag kan meddela att jag också sa fel för ett år sedan. Och då hade jag ändå läst franska i fem år. Men. DET HETER CHÈVRE. Ser du apostrofen på E:et? Inte sista E:et utan första. Men uttalar det alltså ”schävr” ungefär. Inte ”shevré”. Jag blev helt förstörd när jag upptäckte att jag själv sagt fel i alla dessa år men nu har jag lärt mig och du också 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *