Griljerad julskinka

Tänkt vad mycket nytänkande det ploppat upp när det gäller hur man ska griljera sin julskinka. Jag har de sista åren provat lite olika varianter.

Har i år redan hunnit avverka 2 st julskinkor, (bl a rapsskinkan från Scan) varav den ena bestod av en blandning med äggula, sötstark senap och honung, toppad med japanskt ströbröd, (Panko). På  mackan penslar jag oavkortat skinkan med sötstark senap och majonnäs. En vinnande kombo.

Värm ugnen till 200 grader. Torka av skinkan och lägg den i en ugnsform.

Blanda äggula, senap och flytande honung, (mängd beroende på skinkans storlek men jag brukar ta hälften av honungen i förhållande till senapen). Förslagsvis till en liten skinka, 1 äggula, 2 msk senap och 1 msk flytande honung).

Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.

Griljera skinkan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, tills griljeringen fått fin färg.

Dekorera eventuellt skinkan genom att trycka i kryddnejlikor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *