Spagetti Capellini med gräddig tomatsås

Gräddig tomatsås som serveras med den tunnaste, finaste och godaste spagettin man kan tänka sig. Tänk vilken skillnad på spagetti och spagetti! Endast 3 minuters koktid. Capellini, min favorit och jag har alltid massa spagettikartonger hemma i full beredskap, yummi!

IMG_4618

Portioner: 4

Det här behöver du

4 port spagetti (Barilla Capellini, tunn spagetti)

2 msk olivolja

6 stora plommontomater

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 knorr fond du chef grönsaksbuljong

2 tsk honung

1 tsk mörk balsamvinäger

Svartpeppar

1½ dl grädde

2-3 dl vatten från den kokande spagettin

ev. salt

Gör så här 

Skölj och skär tomater i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs på tomater, lök och vitlök. Tillsätt ’fond du chef’- grönsaksbuljong. Ringla över honung och tillsätt balsamvinäger och några varv med svartpepparkvarnen.  Låt allt få fräsa ihop några minuter tills löken blivit mjuk. Sänk värmen och tillsätt grädde, låt koka ihop. Späd med pastavatten till önskad konsistens och tillsätt spagettin. Vänd runt. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera!

IMG_4619

 Ursprungsrecept: Kryddburken

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Spagetti Capellini med gräddig tomatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *