Potatiscocotter

En god potatiscocott, passar superbra till en bit kött.

Jag började med potatiscocotten. När den var uttagen ur ugnen stekte jag på entrecote i stekpannan. Tillbehör och sås går ju att variera i oändlighet. Jag gjorde det enkelt för mig och klickade lite Lohmanders bearnaisås på tallriken. Lohmanders-såsen finns av någon anledning alltid i mitt kylskåp. Jag tyckte mer om den förut, nu vet jag inte -men ack så bra att ta till, i vissa lägen.

När jag Googlade på hur ’entrecote’ stavas, hittade jag en liten video, om hur man bäst steker en tjock bit entrecote. Inte för att jag hör vad som sägs på videosnutten. Min dator har nämligen ingen ljudenhet kvar, sedan den var på reparation(!) Men, så svårt att steka är det ju inte, hi! Kolla gärna här om ni vill.

…och för att det här inlägget ska bli ännu läääängre, kan jag passa på att uppmärksamma er om att man kan prenumerera på blogginläggen via e-post, (se högermarginalen). Ett alternativ ifall man inte vill använda Bloglovin eller Blogkeen.

 

Antal: 4 st

Potatiscocotter

 5-6 st potatisar, medelstora

1 dl scharlottenlök, tunt skivad

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymalad

1 dl creme fraiche

2 dl vispgrädde

0,5 dl parmesanost, riven

 4 st portionsformar, cocotter som rymmer cirka 1,5 dl

Gör så här

 Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i mycket tunna, mindre skivor. Skär även schalottenlöken i tunna skivor. Krydda potatis och lök med salt och peppar. Blanda och fördela i cocotteformarna. Rör ut creme fraiche med grädde. Häll blandningen över potatisen och toppa med lite parmesan. Ställ formarna på galler mitt i ugnen och grädda på 200 grader i först 15 min. Sänk därefter temperaturen till 175 grader och låt cocotterna gå färdiga (i cirka 20-30 min till). Känn med sticka.

 

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Potatiscocotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *