Ugnsvarm potatissallad

Den här goda varma potatisen serverade jag på en buffé för litesen. En bra rätt, som lämpar sig till många och lätt att anpassa mängden efter antal personer. ”Höfta” receptet!

Potatisen jag valde var ”småpotatis” i påse, typ delikatesspotatis eller liknande. Skalet ska förstås behållas vid tillagningen -mycket välsmakande.

Ugn: 225 grader i cirka 30 minuter

4 portioner

Ingredienser

600 g småpotatis

olivolja

salt

svartpeppar

100 g parmesanost

charlottenlök eller salladslök

Gör så här

Fördela ut potatisen på en ugnsplåt. Ringla olivolja över potatisen, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka så potatisen känns fast och färdig. Under tiden skär du löken i valfria skivor. Tag ut potatisen och strö över riven parmesanost samt lök. Klart!

Tips: Vill du ha mera smak på potatisen, låt någon krydda ex-vis timjan gå med in i ugnen, o s v.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *