Tarteletter och bakad camembert/brietårta

Idag har det regnat och åskat här hemma. Faktum är att familjen annars har klarat sig fantastiskt bra från regn i sommar. Allt är helt beroende på vart mellan låg- och högtrycken man befinner sig i vårt avlånga land. Man får åka till det fina vädret, om det inte visar sig av sig självt och det har vi, helt oplanerat, lyckats med.

Idag har vi kalasat på kräftor. Passar bra i blötan! Till kräftorna gjorde jag tarteletter (finns i 10-pack i mataffären) och ugnsgratinerad camembert, (går förstås precis lika bra med brie, det är ju samma ost fast med olik lagringstid). Till osten ställde jag fram en söt marmelad och till kräftorna serverades aioli. Mer behövs inte, magen står i fyra hörn nu. Nu ska sista vitvinskvätten kramas ur flaskan oxå.

Tarteletter

Ugn: 175 grader i cirka 20-25 minuter

Antal: 10 st

3 ägg

riven smakrik ost, ex-vis västerbottensost, cirka 1,5 dl

1 dl mjölk

1,5 dl grädde

klippt gräslök (ev fryst)

svartpeppar/salt/paprikapulver

körsbärstomater, 5 st

Gör så här

Fördela ut den rivna osten i tarteletterna. Vispa ägg, mjölk, grädde, gräslök och kryddor och fördela blandningen mellan tarteletterna. Toppa med halverade körsbärstomater.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 min eller tills de fått färg och rest sig i mitten. Låt svalna något innan servering.

Gratinerad cambembert (eller brie)

Ugn: 225 grader

1 st cambembert/brie, valfri storlek

Gör så här

Tag/skär, med en vass kniv, försiktigt bort det tjocka vita på ovansidan av osten, behåll det vita runt om och i botten. Baka i mitten av ugnen tills osten börjat smälta och kräma till sig. (Låt ev stå på eftervärme). Servera osten med kex och en söt marmelad.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Tarteletter och bakad camembert/brietårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *