Lövbiffspett

Halloj! Nu har jag äntligen fått mina efterlängtade Sagaform- och Iittalaglas som jag beställt från Mästerkocken.se. Whiskeyglas, som man kan servera både det ena och det andra i, samt Lempi-glas. I löööve them! Lempi passar till det mesta, till det vita vinet, röda vinet, vattenglaset o s v. Men jag ska ha mjölk i dem, d v s de ska fungera som mina vardagsglas. Egentligen, varför använder man inte allt sitt finporslin till vardags? Det är man väl värd? En del tallrikar ser bara ljuset till exempelvis nyår. Hmm, får nog ändra på den saken. Fest hela veckan lång!
En läsare har ställt frågan vad jag använde för sprits/tyll till potatistopparna, i ett tidigare inlägg. Nedan kommer svaret i bilder.
Eftersom det här i huvudsak är en matblogg så kommer det förstås ett ”recept” även i det här inlägget. Ett busenkelt sådant. En variant på vardagslövbiffen:
Lövbiffspett
Strimla lövbiffen på läääängden.
Trä strimlorna på grillpinnar genom att samtidigt vecka lövbiffen, först åt ena hållet och sedan åt andra, varannan gång.
Krydda med ex-vis grillkrydda/piffallkrydda.
Stek/grilla på båda sidor.
Klart!
Engångsspritspåsar

10 mm

Strimlad lövbiff på längden.
Lövbiffspett
Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Lövbiffspett

 1. Ann-Sofi MATSAFARI

  Håller med dig, varför använder man inte finporslinet mer till vardags. Jag hade inga rena tallrikar en dag och fick servera maten på mina samlartallrikar en dag och gissa om det kändes lyxigt:)

  Svara
 2. Susanne Tjernström

  Vistt är glasen härliga. Har whiskeyglasen. Ang. spritsen, har en sådan, får nog träna på tekniken för mina duchesser ser inte ut som dina;)Lövbiffspetten ser otroligt goda ut. Ska pröva dessa i helgen. Må så gott.

  Svara
 3. Mat- och bakverkstan

  När jag gjorde potatistopparna så spritsade jag rakt uppifrån liksom "på samma ställe", d v s jag varken vred/snurrade el lyfte på tyllen under tiden. Tryck på spritspåsen ända tills topparna blivit precis så knubbiga/stora som du vill ha dem. När de blivit lagom stora så lyfter man bara bort spritsen och börjar på nästa.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *