Biff Stroganoff med purjoris

Portioner: 4 st
Ingredienser
600 g utskuren biff (lövbiff)
2 gula lökar
250 g färska champinjoner
2 msk smör
0,5 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl grädde
salt & peppar
3 dl ris
1 msk olja
6 dl vatten
0,5 liten purjolök
salt & peppar
Gör så här
Biff Stroganoff: Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Dela svampen i bitar.
Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna/gryta. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
Lägg ner löken i pannan och fräs den under omrörning ett par minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ett par minuter. Strö över paprikapulvret och rör om. Tillsätt tomatpuré, vatten och smulad buljongtärning, koka upp och låt puttra i 5 minuter.
Lägg i köttstrimlorna, häll på grädden och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Purjoris: Koka upp vattnet. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull och fräs riset under omrörning. Häll på kokande vatten och låt riset sjuda under lock i 18 minuter. Hacka purjolöken fint. Rör ned den i det varma riset och smaka av med salt och peppar.
Fräs riset i olja. Häll på kokande vatten och låt puttra under lock.

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *