Kokoskladdkaka

Den här kladdkakan med kokos går inte av för hackor. En god kokoskaka som svängs ihop här hemma med jämna mellanrum. Försvinnande god varenda eviga gång.

Ugn, 175 grader i cirka 15-20 min

Ingredienser
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
100 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 dl kokosflingor

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda ägg och de båda sockersorterna, (blanda räcker, behöver alltså inte vispas fluffigt). Blanda mjöl och kakao och sikta i det i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och kokosflingorna. Rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en smord, kakaopudrad springform, (rund form med löstagbar kant). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna en stund innan servering. Servera med lättvispad grädde.

Print Friendly, PDF & Email

4 reaktion på “Kokoskladdkaka

  1. Pingback: Thaibiff i ostronsås - matochbakverkstan

  2. Pingback: Kladdkaka med jordnötter och marshmallows - Matochbakverkstan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *