Baconlindad marulk med rösti

 
Fisk igen!!! Den här bloggen, eller snarare bloggerskan, har fått fnatt…! För säkerhetsskull så lindade jag lite bacon runt fisken.
 
 
Ugn, 175 grader i cirka 20 min
 
Ingredienser
marulk, valfri mängd
bacon
matolja
torkad timjan
salt/peppar
 
potatis
gul lök
salt
vitpeppar
 
smetana/gräddfil/creme fraiche
 
Gör så här
Tina eventuellt fisken. Skär fisken i tournedobitar och linda en baconskiva runt varje fiskbit. Fäst eventuellt med en tandpetare. Bryn fiskbitarna i smör i stekpanna, så baconen nyper åt och de får lite färg. Ställ fiskbitarna upp i en ungsfast form. Blanda olja med timjan, salt och peppar. Häll oljeblandningen över fisken. Låt fisken gå färdig i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
 
Servera med ex-vis smetana och kokt pressad potatis eller rösti. Jag rev 5-6 potatis grovt och blandade med hackad gul lök, forma till platta potatiskakor och stek i smör- och rapsolja, vänd en gång. Salta/peppra.
 
Linda en baconskiva runt varje fiskbit.
Förstek fisken. Ställ fiskbitarna upp i formen, häll över oljeblandningen. In i ugnen.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *