Currylax i ugn

Tänker ofta att man ska äta fisk minst en gång i veckan. Misslyckas alltid med den tanken, kanske då för att man inte är fullt så intelligent som man skulle vart om man hade ätit fisk en gång i veckan..? Fiskpinnar räknas liksom inte. Men det gör den här goda currylaxen. Den räknas i allra högsta grad!
Currylax
Ugn: 200-225 grader i cirka 15-20 min
Portioner: 4
Ingredienser
600 g lax i 4 bitar
2 morötter
½ purjolök
3 dl grädde
2 tsk röd currypasta
½ tsk vanlig curry
1-2 msk hummerfond
1 lime, saften
salt
peppar
Sätt ungen på 200 grader.

Gör så här

Skär grönsakerna i mycket tunna strimlor. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Tillsätt currypasta, curry, hummerfond och limesaft. Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fiska upp grönsakerna med en hålslev och lägg i en eldfast form. Placera fisken ovanpå och häll såsen över.

Ställ in formen i ugnen och baka i ca 15 minuter.

Servera med pressad potatis och en sallad.

Låt grönsakerna koka i såsen i cirka 5 minuter.
Lägg laxen ovanpå grönsakerna och häll över såsen. In i ugnen.
Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Currylax i ugn

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    det var i allafall ett intelligent val att krydda laxen med curry. Det låter som en fasligt god kombination! Och helt nytt för mig!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *