Gräddig pyttipanna med fläskfilé

 
Fläskfilé som pyttipanna – lyxhusman. Gör den krämig med vitt vin och grädde. Kanske inte för de minsta barnen, så den hamnar inte under kategori vardagsmat här, men väl fredagsmat. Hotta till den med stark chilisås eller starkt paprikapulver. Servera med ex-vis HP-sauce.
 
 
4 port
 
Det här behöver du
1 fläskfilé, cirka 700 g
5 potatisar
2 morötter
1 stjälk blekselleri
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
olja/smör till stekning
salt & peppar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 knippa bladpersilja
valfri krydda, ex-vis DÉlidas (se nedan), el chilipulver, starkt paprikapulver…
 
Gör så här
Putsa filén från hinnor och senor. Skär sedan filén i mindre bitar.
Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skär även blekselleri, vitlök och lök tunt. Skala potatisarna och skär dem i små kuber.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttet tills det får fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Ta köttet ur pannan.
Lägg grönsakerna i stekpannan och stek dem mjuka. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner köttet med grönsakerna och slå på vin och grädde. Låt koka i några minuter till det blir krämigt. Strö hackad bladpersilja över och servera med en enkel sallad.
 
 
Ett måste till ”min pytt”. Några stänk DÉlidas i pytten och en klick HP-sauce bredvid. Mums!
 
Print Friendly, PDF & Email

4 tankar kring ”Gräddig pyttipanna med fläskfilé

  1. Ann-Sofi

    Pytt var flera år sedan jag käkade! Konstigt, för det är ju otroligt gott! Trevlig lördagkväll:)

    Svara
  2. matmedmera

    Dèlidas är bara så gott.Vilka glada färger. Man kan inte säga nej till naturen

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *