Biff teriyaki

 
”Färdig teriyakisås fixar japansk klassiker på några minuter.” En enkel maträtt som kräver minimal insats av att skiva/strimla lök, morötter, broccoli och lövbiff. En klar favorit här hemma, som lagas med jämna mellanrum.
 
 
4 portioner
 
Det här behöver du
400 g strimlat nötkött t ex innanlår, (lövbiff)
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 msk flytande smör
0,5 tsk salt
c:a 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2,5 dl Kelda mellangrädde

Gör så här
Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med basmatiris, (tips: Uncle  Bens basmatiris behöver inte sköljas, yeah)!

”Strimlet o hacket” ligger i skålarna och väntar.
 
 
 
 
Till dessert: Oreo-kakor, (chokladkräm & vaniljkräm) med iskall mjölk…

__________________________
Nu ska här ätas rester i några dagar. Men jag är snart tillbaka. Tjohopp!

 

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Biff teriyaki

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Ser supergott ut! Wok gör vi okså ganska ofta här hemma, det är trevligt eftersom man kan använda i stort sett vad som helst! Rester är fasen inte fy skam. Tänk vad mycket tid man får över de dagarna!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *