Fläskkarré sötsur

Sötsur fläskkarré är grejer det. Blir så himla god smak.
Basmatriris passar bra till karrén och riset blir väldigt nyttigt om man blandar i lite grönsaker i. Bra vardagsmat, tycker jag. På bilderna har jag dubblerat nedanstående recept.
Tips: Om ni någon gång kokat för mycket ris (vem har väl inte gjort det), släng det inte utan skölj det överblivna riset i ett durkslag och låt rinna av. På så sätt blir det perfekt konsistens att spara undan, i en burk med lock, i kylskåpet.
Karré
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk japansk soja, (ljus) ex-vis Kikkoman
2 msk vatten
smör el olja
Stek de benfria fläskkarrébitarna ca 3 minuter på varje sida i smör el olja. Krydda med salt och peppar. Häll på sweet chilisås, japansk soja och vatten. Låt koka ihop med köttet tills vätskan nästan kokat bort och börjat karamellisera, ca 5 minuter. Vänd köttet ett par gånger så att såsen täcker de hela köttbitarna väl.
Skär köttet i strimlor och servera med ris och ägg.
Ris
1 liten rödlök
1 dl frysta ärter
1 liten burk majs (à ca 200 g)
Koka basmatiris enligt anvisning. Skala, halvera och skär rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i tärningar. Fräs lök och paprika i olja ca 1 minut. Skölj frysta ärter i kallt vatten. Tillsätt lök, paprika, ärter och liten burk majs i riset och blanda runt.
Ägg
Stek 4 ägg och skär i strimlor.
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Fläskkarré sötsur

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Ser farligt gott ut! En sån där rätt när man inte kan sluta äta för att det smakar så jäkla bra:) Det här kanske jag gör en variant på i helgen! Kram

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *