Nu har det blivit enklare att baka surdegsbröd, med Bagarens surdeg från Kronjäst. Nu tar det bara 4 timmar från tanke till färdigt, hembakat surdegsbröd. Blanda bara med jäst, vatten, mjöl, olja och salt.
Kronjäst skriver på sin hemsida: ”Lanseras både som flytande i mejerikylen och torkad på bakhyllan med smakvarianterna råg och vete. Skillnaden mellan råg och vete är att den sistnämnda är något mer mild i smaken. Grundrecept, som man själv kan variera, finns på förpackningen.”
Själv har jag, sedan några år tillbaka, prenumererat på surdegskultur (man får hem valfritt antal surdegspåsar med posten). Nu är det således dax att prova den flytande varianten som nu finns i butik …om man inte vill tigga lite surdeg hos närmsta bageri, förstås ;o)

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    jag blev i chocktillstånd när jag såg den där i affären. Jag har flera gånger dragit igång surdeg och tänk vilken tid man sparar nu! Surdeg på fyra timmar istället för en vecka! En guldstjärna till kronjäst:)

    Svara
  2. Mat- och bakverkstan

    Det känns förstås mera genuint att skapa sin egen surdeg -men det har jag tröttat på för längesen, (mata den o hålla på). Jag kommer i alla fall att prova den här nyheten. Vi får hoppas att den är bra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *