Igår gjorde jag en god-god förrätt! Har tidigare själv ätit den på en middagsbjudning hemma hos en trevlig Lotta! En mycket fräsch smak som jag gillar skarpt.
4-6 personer
3 msk sockerlag
1 burk kokosmjölk (jag tog en halv burk)
1 dl creme fraiche, 34%
2 lime, skal från två och saft från en
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
500 g skalade räkor
4 mogna avokado
Gör sockerlagen: Koka 3 msk vatten med 5 msk socker, koka tills sockret löst sig. Ställ åt sidan så det svalnar.
Blanda kokosmjölk med creme fraiche, limeskal, limesaft, salt, peppar och smaka av med 3 msk av sockerlagen. Blanda räkorna med kokos- och limedressingen, (el toppa med dem)! Skär avokado i centimeterstora tärningar. Vänd ner avokadon sist.
Tips: Använd gärna en halv burk kokosmjöl istället för en hel. Då blir dressingen inte fullt så rinnig.
Vilket häftigt recept med kokosmjölk och sockelag! Det måste jag testa framöver!