Pappardelle i pepparsås med biff & svamp

…och här kommer helgens pastarätt. Min man är galen i pasta och han fick vara med och bestämma helgens meny -och då blev det förstås pasta med biff. Durumvete-pappardellen är fin-fin. Receptet har jag för längesen fått av en arbetskamrat och vän, Annelie :o) Jag dubblade receptet 1,5 gång och det räckte gott och väl till 9 munnar.

4 pers

Ingredienser
400 g pappardelle-pasta
200 g biff
100 g skogschaminjoner
1 gul lök
3 dl grädde
4 dl oxbuljong
1 msk grönpeppar
1 msk rosépeppar
0,5 msk svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 msk smör
(ev lite Maizena till redning)

Gör så här
Ansa och hacka champinjonerna. Skala och hacka löken fint. Fräs lök och champinjoner i 1 msk smör. Krydda med grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar. Slå på buljong, grädde och senap. Låt stå och småputtra i 10 minuter. Fiska upp pepparkornen, (de brukar flyta upp) och kasta dem.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisning på paketet.
Strimla biffen och bryn hastigt i het stekpanna i 1 msk smör. Lägg strimlorna i såsen, (eller toppa pastarätten med dem). Blanda/dressa såsen med den nykokta pastan och servera genast.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Pappardelle i pepparsås med biff & svamp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *