Kycklingtortilla med keso & tacosås

Idag är det fredag och då plockar jag fram den här goda rätten ur rockärmen. En av ungarnas favoriträtt -och gubbens förstås. Behöver inte vara krångligare än så, tydligen! Vill oxå passa på att tacka för fina kommentarer. Det är kul med feedback från er läsare. Man bläddar förbi så mycket bloggar utan att kommentera, ska själv bli bättre på att kommentera. Ni som läser min sida, har ni egna bloggar och vad heter de i så fall? Några bloggar har jag snappat upp, men det finns säkert flera, så ge er gärna till känna :o) Vill oxå passa på att säga att jag skaffat en e-postadress till bloggen: matochbakverkstan@gmail.com
Ugn, 250 grader 15-20 min
Portioner: 4
Ingredienser
2-3 kycklingfiléer
salt/peppar
1 gul lök
250 g keso
1 dl olja, neutral (raps- el matolja)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
riven ost
en burk tacosås, medium
tortillabröd, mediumstora 6 st
maizena
Hacka löken. Strimla kycklingen smått och bryn i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt löken på slutet och bryn på den tillsammans med kycklingen. Strö på tacokrydda och tillsätt en gnutta vatten och keso. Låt detta puttra ihop med kycklingen. Om det känns rinnigt, strö på lite Maizena så det tjocknar till.
Värm upp tacosåsen tillsammans med oljan. Blanda i en redning av mjölken och mjölet. Låt puttra ihop.
Bred ut bröden på köksbänken och fördela ut kycklingblandningen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare och lägg dem i en ugnsform. Häll över tacosåsblandningen och strö till sist över ost över alltsammans. In i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Häll över tacosåsblandningen och strö över rikligt med riven ost.
Efter 15-20 min i ugn.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Kycklingtortilla med keso & tacosås

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Vilken fin form:) Och självklart ser tortillan helt makalöst god ut…ost…mmm!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *