
Ugn, 250 grader 15-20 min
Portioner: 4
Ingredienser
2-3 kycklingfiléer
salt/peppar
1 gul lök
250 g keso
1 dl olja, neutral (raps- el matolja)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
riven ost
en burk tacosås, medium
tortillabröd, mediumstora 6 st
maizena
Hacka löken. Strimla kycklingen smått och bryn i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt löken på slutet och bryn på den tillsammans med kycklingen. Strö på tacokrydda och tillsätt en gnutta vatten och keso. Låt detta puttra ihop med kycklingen. Om det känns rinnigt, strö på lite Maizena så det tjocknar till.
Värm upp tacosåsen tillsammans med oljan. Blanda i en redning av mjölken och mjölet. Låt puttra ihop.
Bred ut bröden på köksbänken och fördela ut kycklingblandningen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare och lägg dem i en ugnsform. Häll över tacosåsblandningen och strö till sist över ost över alltsammans. In i ugnen i cirka 15-20 minuter.
![]() |
Häll över tacosåsblandningen och strö över rikligt med riven ost. |
![]() |
Efter 15-20 min i ugn. |
Vilken fin form:) Och självklart ser tortillan helt makalöst god ut…ost…mmm!