Värmande vindryck

HELLO!
Jag har tagit julledigt från bloggen. Kul att många tittar in på bloggen, trots min frånvaro. Me like! Idag sticker jag emellan med en värmande vindryck som passar hela december månad. Ett komplement till glöggen, när den inte är lika intressant längre. Bara låta stå på svag värme på spisen och den blir godare ju längre den får stå och dra till sig smakerna man kryddat med. Lägg i en skopa att ösa med och låt gästerna förse sig, efter behov :o) Det ska vara 750 ml vitt- och lika mycket rött vin i drycken. Använd INGET finvin! Tips på billigt vin finns i receptet (rött + vitt), men som sagt -annars tar man något som man hittar på Systembolaget, som inte kostar skjortan.
Receptet kommer från Helena, som bor på min gata, thank you!

750 ml De Bortoli 2007 Semillon Chardonnay (flaska)
750 ml Candidato 2007 Tempranillo (boxvin)
2 dl strösocker
7-8 st kryddnejlikor
2 kanelstänger
+ pudra över lite kanel efter smak
en apelsin i skivor

Kort o gott: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp (ej koka).


Vet inte rätta namnet på drycken. Gluwein innehåller endast rött vin?Den här snapsen ääääger till julmaten!

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Värmande vindryck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *