Gratinerad falukorv

Detta inlägg får sålla sig till kategorin vardagsmat, vanlig hederlig måndagsmat… Brukar inte ha efterrätt, men en äppelkaka fick det bli -se nästa inlägg.

Det här behöver du till den goda falukorven!

Ugn, 225 grader i cirka 25 minuter
Portioner: 4-6

Ingredienser
800 g falukorv
0,5 gul paprika
0,5 purjolök
sötstark senap
ketchup
2 dl grädde
2 dl riven ost
paprikapulver
svartpeppar

Skär falukorven i skivor. Sprid ut skivorna i en smord ugnsfast form. Tärna paprikan och finskiva purjolöken och strö detta över falukorven. Ringla senap och ketchup över. Häll över grädden och den rivna osten. Strö, till sist, över paprikapulver och svartpeppar. Ställ i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Lägg ev folie över sista minutrarna. Servera med potatismos, pasta el potatis.

Ringla ketchup o senap över korven, paprikan och purjolöken.

Häll på grädde. Toppa med riven ost och krydda.

Efter cirka 25 min i ugnen. Fin färg från paprikapulvret.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *