Philadelfiabullar

Philadelphiabullar bakas i långpanna där man ”häller” ut degen i långpanna, trycker hål och fyller hålen med philadelphiakräm. Penslar med ägg och strör över pärlsocker. Behöver bara jäsa EN gång. Gryyyyymt goda!!!
Ugn, 200 grader i c:a 15 minuter
Det här behöver du
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
11-12 dl vetemjöl, (660-720 g mjöl)
pärlsocker
Fyllning
150 g rumstempererat smör
200 g philadelphiaost
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör så här
Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös. Täck en långpanna, med hög kant, med bakplåtspapper, smöra pappret litegrann. ”Häll” ner degen i plåten och dra ut degen mot kanterna runt om. Låt jäsa under bakduk i cirka en halvtimma. Gör fyllningen under tiden som jäsningen pågår. Gör sedan små hål, med mjölad tumme,  jämnt fördelat över degen.
Fyll varje hål med fyllningen. Vispa upp ett ägg (med en gnutta mjölk i) och pensla allt ”utom hålen med fyllningen”. Strö över rikligt med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna. Skär i fyrkanter mellan hålen. Njut!
Den som väntar på något gott!
Dra ut smeten på bakplåtsklädd långpanna. Låt jäsa i cirka 30 min.
Rör ihop fyllningen medan degen jäser.

 

Gör hål med jämna mellanrum och fyll dessa med fyllningen.

 

Pensla med ägg/mjölk + strö över pärlsocker. In i ugnen!
Efter 15 min i 200 grader.
När plåten har svalnat, skär i fyrkanter ”mellan hålen”.
Print Friendly, PDF & Email

7 tankar kring ”Philadelfiabullar

 1. Maria

  Hej! Vilket fint "kakel" du har! Eller jag fattar ju att det inte är kakel, är det tapet (i så fall vilken) och plastskiva? Älskar också färgen på din Kitchen Aid, vilken är det?

  Svara
 2. Mat- och bakverkstan

  Vad kul att du gillar tapeten 🙂 Vi satte den 2008 så jag måste be om att få återkomma med namnet på den… Men, färgen på Kitchen Aid:en heter Pistage. Glasskivan är 4 mm-glas. Behöver inte vara härdat glas, eftersom glaset ligger tight mot underlaget o väggen. Härdat glas brukar man välja när glaset liksom ska "hänga" och det gör det ju inte ovanför diskbänken. Jag vet inte om vi valde härdat eller ej.

  Svara
 3. Mat- och bakverkstan

  Nu har jag kommit fram till att tapeten kommer från Romo Fabrics. I Sverige är Casa Rosa generalagenter för Romo Fabrics tapeter och tyger. När jag tittar på http://www.romo.com så kan jag inte återfinna tapeten. Kanske den inte tillverkas längre. Kontakta dem gärna om du vill efterforska. Lycka till!

  Svara
 4. Veronica Sunde

  Hej! Jag ser att du har min dröm maskin- med min dröm färg! Hur 17 fick du tag i den? Hittar ingen återförsäljare med just den färgen i Sverige?!!

  Snälla snälla, maila mig och berätta! Min snälla mamma skall köpa en till mig i julklapp och hon vill vet helst igåt vilken färg jag vill ha. Och eftersom jga inte hittar denna börjar jag få sån beslutsångest!

  Bullarna såg ju läskigt goda ut =)

  Snälla, maila!

  / Veronica

  Svara
 5. Pingback: Ur arkivet, vecka 10 Philadelfiabullar | Matochbakverkstan

 6. Pingback: Parmesanpotatis och parmesankyckling - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *