Parmesanpotatis och parmesankyckling

”Parmesanhelgen” går mot sitt slut. Parmesanpotatis både i fredagskväll och lördagskväll. Som om inte det vore nog, så fick det bli parmesankyckling också… Va fasen, jag hade ju ändå en massa parmesanost hemma!

Frasig parmesanpotatis

Frasig parmesanpotatis

Jag serverade den frasiga potatisen och kycklingen tillsammans med haricot vertes och sweety drop chili. Chilidropsen kommer från Ridderheims. De passade verkligen in på tallriken!

Parmesanpotatis

1 kg potatis, mjölig

1 st ägg

1 msk flingsalt

2 krm nymald svartpeppar

2 dl parmesanost, riven

1,5 dl panko ströbröd (el vanligt ströbröd)

Gör så här

Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka dem nästan klara. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Hit går det bra att förbereda. Sätt ugnen på 200-225 grader. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Häll över uppvispat ägg och vänd runt väl. Blanda parmesan, panko, salt och peppar och strö detta över potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är gyllenbrun och frasig.

Parmesankyckling

600 gram färsk kycklingfilé, (jag hade cirka 1 kg kyckling)

4 dl creme fraiche, den feta

150 g parmesanost

2 st vitlöksklyftor

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med crème fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen cirka 30 min.

IMG_9578

IMG_9580

IMG_9582

Idag bakade jag goda philadelfiabullar, då här väntades fikagäster. Det var ett tag sedan jag bakade dem sist. Så enkla! Behöver endast jäsa en gång. Det är ju inte så dumt 🙂 Klicka HÄR för recept, eller på bilden nedan.

Philadelfiabullar

Philadelfiabullar

Philadelfiabullar

Philadelfiabullar

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Parmesanpotatis och parmesankyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *