Kladdkaka, i långpanna

 

För att lyckas med kladdkaka, helt och hållet, krävs att man gör den dagen innan man tänkt avnjuta den. Då hinner den ”gona till sig” och blir därmed helt enkelt perfekt! Kladdkaka i långpanna är perfekt att bjuda ex-vis sina arbetskamrater på. Enkelt och gott med en skvätt vispgrädde till.

Ugn: 175 grader

Det här behöver du:
8 ägg
10 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2,5 – 3 dl kakao
6 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
400 g smält smör

Vispa ägg, vaniljsocker och socker fluffigt. Tillsätt salt. Blanda mjöl och kakao och sikta ner detta i äggsmeten, (om man siktar så undviker man klumpar i den färdiga kakan). Blanda om försiktigt. Häll till sist ner det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader i cirka 20-23 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten (och gona till sig till morgondagen).

 
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Kladdkaka, i långpanna

  1. Pingback: Ur arkivet, banoffee pie plus en massa annat! | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *