Ur arkivet, banoffee pie plus en massa annat!

HEJ!

I lördags firades återigen familjens 50-åring. Då kom banoffee pie på tal. En storfavorit i många hem. Pimpade den med jordgubbar, då det ju är säsong för dem nu. För att komma till mitt banoffee-recept, klicka HÄR eller på bilden nedan.

Banoffee pie toppad med banan, jordgubbar och krossad daim.

Banoffee pie toppad med banan, jordgubbar och krossad daim.

IMG_5478

På lördagskvällen bjöd jag på rostbiff, potatisgratäng (lyckades hitta vinterpotatis), sallad, bröd, smör och ost.

*

När jag ugnssteker rostbiff så väljer jag alltid en bit som väger över kilot. Annars blir den lätt torr. Jag kryddade två bitar med salt och peppar och ugnsstekte dem i mitten av ugnen på 100 grader tills innertemperaturen nådde 65 grader. Slå in i folie och låt vila en liten stund och skär upp i ganska tunna bitar.

*

Salladen bestod av följande: Machesallad och blandsallad, halverade röda och gula plommontomater, sockerärtor, röda äpplen och avokado. Över salladen ringlade jag olivolja och balsamvinäger. Salladen toppades med salladskrydda, flingsalt och grovmalen svartpeppar.

50-årigen fick till sin lycka, av sina båda systrar, ett alldeles eget öltält! Ett tält fyllt med 50 st olika ölsorter. WOW! Avis!

IMG_5511

Idag, söndag, har vi firat en konfirmand. Då bjöds på smörgåstårta, (beställd från ICA p g a tidsbrist) och kladdkaka i långpanna. HÄR finns recept på smörgåstårta och HÄR på kladdkaka i långpanna.

IMG_5448

Önskar alla en fortsatt solig söndagskväll!

Tjohopp!

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Ur arkivet, banoffee pie plus en massa annat!

  1. Trollmamma

    Kul idé med öltältet, den kanske jag snor i augusti när svärfar fyller 65. För vad ska en pensionär ha, om inte ett eget öltält? 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *