Pitabröd

Ugn: 225 grader, cirka 9 minuter
Antal: 5 st stora bröd

Det här behöver du:
1/2 paket jäst (25 g)
3 dl ljummet kranvatten (37 grader)
1,5 msk kallpressad rapsolja
0,5 tsk salt
5-6 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)

Gör så här:
Smula jästen och häll vattnet över, rör ut jästen. Tillsätt olja, saltoch nästan allt mjöl, (spara cirka 1 dl till utbakningen). Arbeta degen för hand eller i maskin i ungefär 10 minuter. Låt jäsa i bunken i en halvtimma. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda. Tillsätt resterande mjöl och arbeta till en smidig och slät deg. Dela degen i fem bitar. Forma till runda bollar som du sedan kavlar ut till runda cirklar, cirka 1 cm höga. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter (beroende på ugn).

Fyll pitabröden med vad du har hemma. Blandfärs funkar alltid (idag kryddad med tacosmak). Om det är fredagsmat funkar skuren fläskfilé utmärkt. Glömt bara inte krispig sallad, lök och tomat. Gärna någon god sås också typ gräddfil, salsa eller varför inte som i det här fallet en färdig sås (bara för att den är så god, då!) från Hellmann´s.

Rör ut lite av mjölet med en visp, innan du tillsätter resten av mjölet.
Efter 30 min jäsning.
Kavla som ett ”kryss” så blir den runda bullen rund.

Låt svalna till en aning under en kökshandduk.
Något att bita i!
För god för att rata!
Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Pitabröd

  1. Pingback: Hemgjord kebab - All in! - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *