Goda beercan burgers som de flesta gillar.
Servera burgarna med valfria tillbehör. Jag brukar servera med grillad majskolv, pommes och coleslaw. Går att variera tillbehören i all oändlighet!
Dessa beercan bacon burgers förbereds med enkelhet under dagen. Plasta in och förvara i kylskåp, fram tills det blir grillningsdax. De grillas på svag (indirekt) värme, (175 grader) i cirka 45-60 minuter. Sköter sig själva på grillen, *tummenupp* och under tiden förbereder man tillbehören.
HÄR finns ytterligare ett recept, för den som vill.
Portioner: 6
Grillvärme: 175° i cirka 45 min
Det här behöver du
Fyllning: 2-3 dl cheddarost, riven, (ex-vis Kvibilles i påse)
1-2 pkt stekt bacon, i bitar
1 st jalapeños, hackad
0,5-1 dl ranchdressing
Färs:
cirka 1 kg köttfärs
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
Tillbehör:
6 st hamburgerbröd
12 salladsblad
Serveringsförslag: Pommes, majskolv, coleslaw-recept här, eller liknande.
Gör så här
Blanda riven ost, stekta baconbitar, jalapeños och dressing i en skål. Krydda köttfärsen med salt och peppar i en stor skål och blanda med händerna. Forma basebollsstora bitar med händerna.
Använd en ren läsk- eller ölburk och tryck ner den i varje boll och forma köttet runt burken för att skapa en skål. Se till att jämna ut eventuella sprickor. Fyll skålarna med cheddarblandningen. Förbered gärna hit o förvara svalt. Värm grillen 175C. Grilla burgarna ståendes över indirekt värme i cirka 45 minuter. Servera med hamburgerbröd samt valfria tillbehör.