Veronicas Beer Can Bacon Burgers

Grillen här hemma har definitivt inte blivit överansträngd denna sommar. Det var det dax att ändra på igår. En perfekt grillkväll! Dessa beer can bacon burgers förbereds med enkelhet under dagen. Plasta in och förvara i kylskåp, fram tills det blir grillningsdax. De grillas på svag (indirekt) värme, (150 grader) i cirka en timma.

beer can bacon burgers

Servera med hamburgerbröd, (ex-vis MAX Frisco) och gärna med någonting mera. Här friterades jumbopommes i fritösen. I höst kommer jag att servera beer can bacon burgers tillsammans med potatismos. Jäklar, vad gott!!!

Innan här sattes igång, så googlade jag lite på nätet och det finns givetvis massvis med recept på beer can bacon burgers. Både burgarna och tillbehören går att variera i all oändlighet. Om man vill kan man smaksätta färsen med någon/några matskedar bbq-sås, eller bara nöja sig med salt och peppar och låta fyllningen stå för smaken. Fyllningen kan bestå i vad som …rostbiff, soltorkade tomater, lök o s v, o s v…

beer can bacon burgers

Här är MIN tolkning av beer can bacon burgers!

Antal: 4 burgare

Grilltempertur: 300 F = 150 grader i cirka en timma (INDIREKT värme)

Burgare

cirka 800 g högrevsfärs (eller nötfärs), 200 g styck

salt

svartpeppar

(eventuellt någon/några matskedar bbq-sås)

8 st baconskivor

Fyllning

1 gul lök

1 röd paprika

1 näve färska champinjoner

4-5 st strimlade soltorkade tomater (i olja)

knappt 1 paket bacon

1 näve riven smakrik ost, ex-vis Västerbottensost

Topping

bbq-sås

stark sås, (ex-vis D Elidas)

riven ost

Tillbehör

Exempel: Hamburgerbröd och pommes/strips. Eller potatismos, grillad majskolv o s v…

Gör så här

Färsen och ölen ska vara kall. På så sätt ”klistrar” inte ölburken fast när man förbereder burgarna.

Färsen: Dela färsen i fyra lika stora bitar och rulla dem till bollar i handen Tag en oöppnad ölburk och pressa ner en bit i bollen, (inte ända ner, det ska vara en ”botten”). Forma färsen runt ölburken, en bit upp, med kupade händer. Fäst två baconskivor runt om och lossa försiktigt ölburken. Flytta, med hjälp av en stekspade, över ”formarna” till en tallrik.

Fyllning: Klipp baconen i mindre bitar och stek den knaprig. Lägg åt sidan. Skär lök, paprika och champinjoner och bryn i stekpanna, tillsätt den brynta baconen. Tillsätt strimlad soltorkad tomat och riven ost. Smaksätt med ex-vis svartpeppar och ev lite salt. Låt fyllningen svalna något.

Fyll burgarna med fyllningen och droppa över pyttelite stark chilisås och lite bbq-sås. Toppa med riven ost. Grilla på indirekt värme på 150 grader i cirka en timma, (på med locket). Dra eventuellt upp värmen sista minutrarna för att baconen ska bli tillräckligt knaprig.

Smidigt att grilla burgarna, då man inte behöver vända på dem en enda gång. Passa istället på att dricka ur ölburkens innehåll under tiden! Bara och ta det lugnt och istället förbereda eventuella tillbehör. 

beer can bacon burgers

Fäst två baconskivor runt om.

Fäst två baconskivor runt om.

beer can bacon burgers

IMG_2648

beer can bacon burgers

Idag ska jag sola & bada! Vilken H Ä R L I G sommardag!!!

IMG_2464

Vi ses snart igen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Veronicas Beer Can Bacon Burgers

  1. Pingback: Jack Daniel's sås (glaze) - Matochbakverkstan

  2. Pingback: Grillad Beercan-Cheddar-Bacon-Ranchburgare - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *