Krispig ört- och vitlökspotatis

Den här krispiga ört- och vitlökspotatisen passar perfekt till en bit grillat. En potatisrätt sprängfull med vitlök. Snåla varken med vitlök eller fett! Ljuvlig (vitlöks)doft kommer att sprida sig i köket 🙂

Servera ört- och vitlökspotatisen med ex-vis grillat kött, (här grillad fläskfilé), majskolv, sallad och en eller flera såser.

M U M S !

Vitlökspotatis

Ugn: 200 grader i cirka 30-40 minuter

Krispig ört- och vitlökspotatis

En påse delikatesspotatis, (med tunt fint skal)

Rapsolja

Flytande smör

Vitlöksklyftor, cirka 4-5 st

Trocomare örtsalt

Svartpeppar

Flingsalt

Vid servering: Toppa gärna med färsk rosmarin

Gör så här

Blanda flytandesmör och rapsolja i botten av en ugnsform. Pressa i rejält med vitlök och blanda runt. Tillsätt svartpeppar och Trocomare örtsalt.

Dela varje potatis i två delar och lägg ner varje potatisbit med snittytan nedåt i ugnsformen, (potatisen blir som ett ”lock” över vitlöken som inte riskerar att brännas). Ringla över lite mera olja och toppa med flingsalt.

Stek potatisen i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter tills potatisen är genomstekt och skalet fått fin färg.

Vitlökspotatis

Några enstaka potatishalvor fick ”ta plats” på toppen då de inte fick plats annars.

 Vitlökspotatis

th

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *