Den här förrätten har legat i ”to do”-recepthögen i många år. Rullarna förbereds med fördel några timmar i förväg, (i alla fall röran då den stabiliserar sig lite efter en tid i kylskåpet). Låt paprikafiléerna rinna av sin vätska så mycket det går. Röran höll sig sedan på plats inuti serranorullarna. I ursprungsreceptet ska man ha 3 st grillade paprikafiléer. De jag köpte var gigantiska, så där behövdes ”bara” 2 st. Smaken var jättegod och gillades av gästerna, (Stefan & Lena).
Förbered, som sagt, röran/rullarna och plasta in dem i kylskåpet. Lägg sedan över dem på förrättstallrikar, med ex-vis machésallad i botten. Ringla lite olivolja över och toppa med den friterade kaprisen.
Portioner: 4 st
Det här behöver du
2 st inlagda grillade paprikafiléer
0,5 st citron, rivet skal
0,5 st vitlöksklyfta
2 krm nymald svartpeppar
2 krm salt
1,5 dl creme fraiche
8 skivor skinka serrano
rapsolja eller solrosolja
3 msk kapris, mellanstora utan stjälk
machésallad, eller liknande
Gör så här
1. Finhacka paprikan, (försök och låt den rinna av så mycket som möjligt). Skölj citronen och riv av det gula skalet. Blanda paprika och citronskal med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar. Ställ kallt en stund så röran sätter sig. Fördela på skinkskivorna och rulla ihop, (behöver inte bli supersnyggt)!
2. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
3. Fyll en liten kastrull med olja. Hetta upp. Stäng av köksfläkten och ha ett lock till hands för att kväva lågan om det skulle börja brinna. Fritera kaprisen tills den är krispig, ca 1 minut.