Pankopanerad kycklingschnitzel Cordon Bleu

Kyckling Cordon Bleu, pankopanerad och ostfylld kycklingschnitzel, stod på vårt matbord i veckan. Mmmmm…. 🙂

Severingsförslag: Hasselbackspotatis eller kroketter. Champinjonsås, grönpepparsås, grillade tomater, broccoli o s v.

Kyckling Cordon Bleu

Ugn: 200 grader

Portioner: 4 st

Det här behöver du

4 st kycklingfiléer

4 st skivor rökt skinka

8 st ostskivor, tjockt hyvlade. Ex-vis Gruyère eller cheddar

salt och peppar

2 dl mjöl

2 st ägg

2 dl ströbröd, gärna Panko (Asiatiskt ströbröd)

smör, äkta att steka i

Skär kycklingfilén i två delar, (en över- och en underdel). Salta och peppra kycklingdelarna. Lägg en ostskiva på insidan av varje kycklingdel. Lägg en skinkskiva på insidan på hälften av kycklingdelarna. Lägg ihop en ost/skinkdel med en ostdel och kläm till lite. Doppa sedan i mjöl, uppvispat ägg och slutligen ströbröd. Låt ligga en liten stund så paneringen stelnar lite. 
Hetta upp en rejäl klick med smör i en stekpanna, (ett par matskedar).  Stek långsamt på medelvärme. Tillsätt ev mera smör under stekningen. Stek antingen kycklingen färdig i stekpannan eller lyft över och låt kycklingen gå färdig i ugnen på cirka 200 grader tills kycklingens innertemp når 72 grader, cirka 5-10 minuter.

IMG_8377

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *