Cornflakespanerad kyckling

För att få till den här krispiga kycklingen blandar jag Grevéost med cornflakes, italiensk salladskrydda, dragon, vitlök, salt, peppar och smält smör. Servera kycklingen med valfritt tillbehör, ex-vis kroketter, potatismos eller en sallad. Gärna med någon god kall sås till också.

Inte så noga med måttangivelserna nedan, men se bara till att blandningen håller ihop någorlunda, med tanke på det smälta smöret.

Cornflakeskyckling

Ugn: 200 grader i cirka 20-25 minuter

4 portioner

Det här behöver du

4 st kycklingfiléer

3 dl cornflakes

1 dl smakrik ost, ex-vis Grevé, västerbottensost eller parmesanost

1 dl smält smör

salt och peppar

1 tsk italiensk salladskrydda

en nypa torkad dragon

1 vitlöksklyfta

Gör så här

Dela den tinade kycklingfilén i valfritt stora bitar, ex-vis en gång på längden. Smält smöret och ställ åt sidan. Gör en blandning av riven ost, krossad cornflakes, salt, peppar, dragon och pressad vitlök och rör ihop med det smälta smöret. Finfördela eventuellt blandningen med en stavmixer, beroende på hur du vill ha den.

Smöra in botten på en ugnsform och lägg dit kycklingbitarna. Toppa bitarna med cornflakesblandningen. Låt gå färdig i mitten av ugnen i cirka 20-25 min, eller tills innertemp cirka 72 grader. Då har de fått en fin färg. Klart!

Cornflakeskyckling

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *