Här kommer ett superenkelt recept på fisk i ugn. Minimal arbetsinsats. Serveras med ex-vis kokt potatis och/eller broccoli.
Hoppas på ytterligare några inlägg i veckan. Sedan blir det lite tyst här inne på bloggen och anledningen till det beror på att jag och en kompis ska ut och resa, wohooo! Two blonds på vift!
Portioner: 3-4
Ugn: 225 grader i cirka 20 minuter
Det här behöver du
spättafiléer, (köpte styckfrysta på ICA, 6-9 st i påse)
4 dl creme fraiche, (34 %-ig) eller Smetana, (40 %-ig)
1 dl kallt vatten
1 msk kycklingfond
salt
peppar
4 msk hackad färsk dill
200 g körsbärstomater
Gör så här
Vik spättafiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Koka upp creme fraiche, vatten och fond. Salta och peppra och rör i dill, och häll över fisken.
Dela tomaterna och toppa över fisken. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills fisken är klar. Servera med kokt potatis och broccoli.