Alla som gjort kokostoppar vet hur enkla de är att göra. Och hur något kan vara så gott, dessutom!
Jag smaksatte kokostopparna med en knivsudd vaniljPULVER. Annars kan man riva skalet av en halv citron eller rivet limeskal. Eller varför inte tillsätta ett halvt paket saffran nu till advent?
Antal: 15 st
Ugn: 175 grader i cirka 15 minuter
Ingredienser
50 gram smält smör
2 ägg
1 dl strösocker
250 gram kokosflingor av god kvalité, gärna ekologisk
Smaksättning: 0,5 tsk vaniljpulver, eller rivet lime- eller citronskal
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, smaksättning och smör och rör ihop till en smet. Låt smeten stå i 10 min, så kokosflingorna sväller och blir enklare att forma. Klicka ut smeten och forma till toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min. Låt kakorna kallna.
Tips: Smält choklad och doppa antingen den övre eller nedre delen av kokostoppen i chokladen. Ställ att stelna på galler eller bakplåtspapper.