Pollyfudge

Perfekt julgottis! Mmmmmmm!!!

IMG_2524

Det här behöver du

3 dl grädde, 40 %-ig

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

50 g smör

140 g Polly, (knappt en påse)

Gör så här

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka tills cirka 120 grader, (den ska klara kulprovet). Rör därefter ner smöret så att det smälter. Tag kastrullen åt sidan och blanda i Pollygodiset. Rör i blandningen tills Pollyn smält helt. Häll smeten i en pappersklädd form, cirka 15 x 20 cm i diameter. Täck över med plastfilm och ställ in i kylen, gärna över natten. Skär i lagom stora bitar.

Nomnom!!!!

Förvaring: Cirka en vecka i kylskåp.

IMG_2506

IMG_2507

IMG_2518

Print Friendly, PDF & Email

4 tankar kring ”Pollyfudge

    1. matochbakverkstan Inläggsförfattare

      Varsågod! Ja, Polly är verkligen en hit! Fast nu har man full sjå med o smaka sig igenom alla olika sorter som har kommit. Till fudgen valde jag dock den ”traditionella” Pollyn. Kram!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *