Här kommer en finfin potatisbakelse. Röran räcker till cirka 4-5 st små ugnsformar. Utmärkt att förbereda inför festen. Jag serverade tjocka rostbiffsskivor till potatisbakelserna. Rostbiffsskivorna vände jag i stekpannan, kryddade dem med timjan och rosmarin. Sedan vispade jag ur stekpannan med lite vatten och tillsatte både grädde och creme fraiche. En skvätt fond åkte i också. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med Maizena.
Ugn: 175 grader i cirka 20-30 minuter
Potatisbakelser
6 st potatisar
2 dl creme fraiche, (den feta)
2 ägg
1 kryddmått vitpeppar
1 tsk salt
1 nypa paprikapulver
1 liten purjolök, finstrimlad, (alternativt gul lök eller vitlök)
2 dl västerbottensost, (spara till garnering också)!
Gör så här
Rör ihop creme fraiche, ägg, hälften av osten, löken och kryddorna. Skala och riv potatisen grovt, (en i taget och lägg potatisrivet vartefter i blandningen, så inte potatisen hinner bli mörk). Smöra fyra portionsformar och fyll dem med blandningen. Tryck till lite lätt på toppen och strö över resterande av osten. Gratinera i ugnen i cirka 20-30 minuter.